Wednesday, 11 January 2017

Iets nieuws op de haaknaald ...

Lente in huis.
Het gebeurt me bijna altijd, wanneer een haakproject (of in een zeldzaam geval: 'n breiproject) bïjna af is krijg ik haast. Haast om het af te krijgen. Soms omdat ik er geen zin meer in heb (herkenbaar?), maar meestal omdat iets nieuws in gedachten heb (herkenbaar?). Zo ook deze keer. Ik had iets gehaakt voor de firma G. Brouwer, iets wat ik al eerder had gehaakt met Cygnet Grousemoor Chunky-garen, een lekker dik garen. Het is één van mijn favoriete garens om mee te werken, omdat het zacht en warm is. Voor firma Brouwer mocht ik het item nogmaals maken, nu met SMC Merino 120, een heerlijk zachte wol, het haakt echt heerlijk weg.
Ik kan nog niet laten zien wát ik precies gemaakt heb, even geduld nog. Maar goed, toen 'het' bijna af was, kreeg ik een idee in mijn hoofd, een idee voor een nieuwe deken. En wat ik eenmaal in mijn kop heb ... Eigenlijk wil ik twee nieuwe dekens haken, voor hier in huis op de banken, in één van mijn favoriete kleuren, nl. Fawn. Lekker rustig. Nu ligt er nog een allegaartje aan dekens op de banken, dekens uit de begintijd van mijn haak'carrière'.
Die dekens zijn dus schots en scheef met hier en daar een beginnersfoutje (meerdere foutjes, om eerlijk te zijn), en inmiddels behoorlijk versleten. En eigenlijk passen ze ook niet goed in ons interieur. Een goed excuus om aan iets nieuws te beginnen! Maar goed, eerst moest 'het' af en ook worden opgestuurd, en dan mocht ik aan mijn nieuwe projecten beginnen. Gisteren dus.
Heather - White - Vintage Rose - Mother of Pearl
Marine Mix - Bluebell - White - Mother of Pearl
En toen dacht ik, wat als ik nu ook nog eens twee ándere dekens maak, in twee verschillende kleurstellingen, roze en blauw? Ik lijk wel gek ... vier dekens... Inmiddels heb ik besloten dat de twee uni-dekens bankdekens voor mijn boek worden, (kun je het nog volgen??) en de twee andere dekens worden een patroon voor de webwinkel. Denk ik. Maar misschien worden dat ook wel dekens voor mijn boek. Ik denk daar nog even over na. Tijdens het haken ervan.
Het begin is er. En Willem uiteraard ook ....

2 comments:

  1. Wauwww je hebt nogal wat plannen op de plank liggen. Leuk hoor, maar dat wordt dus een drukke periode voor jou! Ik wens je veel creativiteit en succes. Lieve Groetjes Tertia

    ReplyDelete
  2. Dank je wel, Tertia! Ja, plannen genoeg, nu nog graag 25 uur in een dag ... ;-)

    ReplyDelete