Monday, 18 September 2017

Haakboek "Alles is Haken - Home"

Het blijft voor mij een dingetje: in mijn eentje naar een evenement toegaan. Ook al ging ik vroeger zo vaak in mijn uppie ergens naartoe, ik vind dat toch altijd weer spannend. Zoals afgelopen zaterdag, het nieuwe boek van Saskia Laan werd gelanceerd in Wolplein.
Gehaakte plantjes bij Wolplein

Ik zou er heengaan, moest ik van mezelf. Rond elf uur arriveerde ik in Zaltbommel. Het was dit keer anders georganiseerd dan voorheen. Dit keer was er geen toespraakje van de uitgever en geen officiële boekpresentatie. Wel was er een hoekje ingericht voor Saskia waar je je boek kon laten signeren door haar. Nadat ik wat in het inspiratiecentrum had rondgesnuffeld, ging ik ook maar in de rij staan. Ik zag een bekende vóór mij staan die ik volg op Instagram en sprak haar aan in het kader van 'step-out-of-your-comfortzone-en-begin-een-gesprek'.
 
En natuurlijk was ze heel aardig, evenals een aantal andere dames die ik sprak. Allemaal vrouwen die ik ken via Instagram, zoals Haakheldin Monique. Het blijft bijzonder om mensen op deze wijze te leren kennen, mensen met de zelfde passie voor haken en/of breien en bolletjes garen.


Saskia's boek "Alles is Haken - Home" is een vervolg op haar eerdere boek "Alles is Haken". Het is een vrolijk boek met weer heel veel kleurrijke patronen. Ik heb het boek daar niet gekocht (wel besteld), maar even goed ging ik Saskia even een handje schudden en haar een potje zelfgemaakte pruimenjam geven (ik hoop dat het haar smaakt!). Een jaar of zo geleden zou ik gaan kijken bij het Youtube-programma "Koffie en Wol", maar toen zat het gordijn dicht en durfde ik er niet achter te kijken. Dus nu een nieuwe kans om me voor te stellen. Wat betreft mijn aankopen heb ik me ingehouden, ik heb alleen -in de uitverkoop- een bol Phildar sokkengaren en een bolletje Silkhair van Lana Grossa aangeschaft.Op dat laatste zit 25 gram en toch maar liefst 210 meter garen. Het is heel dun en ik ben van plan het te gebruiken voor een sjaal, alleen voor de rand. Ik heb nog nooit eerder hiermee gehaakt of gebreid, dus ik ben benieuwd. Wordt vervolgd ...

(soms wordt het een zooitje vanuit het midden ...)


No comments:

Post a Comment