Friday, 6 October 2017

Aan de Haak

Een paar dagen geleden viel het nieuwste nummer van Aan de Haak, nr. 11, op de deurmat. Dus dat werd koffie zetten en op mijn gemak het tijdschrift doorbladeren. 


Dit najaarsnummer biedt net als de vorige nummers weer veel verschillende patronen, en dit keer keer met veel haakideeƫn voor 't aankomende herfstseizoen.


Het eerste wat me opviel waren de vele verschillende technieken in deze editie. Zo kun je onder meer een portemonneetje haken in kabelstructuren, een iPadhoes met de Mochilamethode, een varkentje met de amigurumitechniek en een corner-to-corner-rok. Ook staat er een tas in die gehaakt is met de entrelac techniek.


Zelf vind ik vooral de stoere winterset van Ansjeline Faber mooi, en dan vooral de sjaal en de handwarmers. De muts gaat hem voor mij niet worden, ik heb niet zo'n mutsenhoofd. šŸ˜€ Mensen die van diverse haaktechnieken houden zullen dit nummer zeker leuk vinden. Haak je vooral dekens, of alleen kleding, dan zullen niet alle patronen je aanspreken. Er staan in deze editie ook genoeg items om te haken die je cadeau kunt geven. Zeer geschikt voor komende Sintertklaastijd, Kerst en Chanoeka, zoals de Barbiepopkleding, de feestelijke sterren-onderzetters (ook leuk voor een slinger!) en het gehaakte sneeuwpopje.


Een zelfgemaakt cadeau is toch altijd veel fijner om te geven en te krijgen? Wat ik miste in dit nummer was de uitleg van de symbolen bij het portemonneetje. Zo wordt het voor een beginner lastig te haken, denk ik. Hoewel op de website van Aan de Haak veel steken staan uitgelegd, zou een pagina in het blad met daarop alle steken beschreven mij erg handig lijken.

 Boeiend om te lezen vind ik altijd de verhalen van andere haaksters, zoals in dit geval het verhaal van 'Mooi by Georgina'. Kortom, Aan de Haak nr. 11 is een aanrader voor de veelzijdige haakster, voor heel veel uurtjes haakplezier.

No comments:

Post a Comment