Sunday, 8 October 2017

Een zaterdags bloemetje


In het kader van mijn persoonlijke project 'ga eens eropuit en ontmoet meer mensen' stapte ik zaterdagmorgen in de auto om naar Zaltbommel te rijden. Daar werd bij Wolplein de byClaire Fair georganiseerd. Tijdens deze fair presenteerde Claire kleding uit haar nieuwste boek en kon je jurkjes van de Hippest Fashion passen en aanschaffen. Ook was Keet & Co. er met veel kraaltjes en roosjes. Die roosjes kwamen later nog van pas.
Ik was er vroeg, rond 11 uur, en toen ik binnenkwam heb ik eerst een dikke haaknaald (15 mm) aangeschaft. Die heb ik later nodig voor een chunky project. Toen spotte Claire me en werd ik hartelijk begroet. Ik had haar eerder ontmoet en gesproken op de Kreavak, maar meestal vergeten mensen wie ik ben (echt waar!), maar dit keer dus niet.😁 Claire had een bloemenpatroontje ontworpen dat je ter plekke aan de tafel kon haken. 


Er stonden diverse garens van haar eigen merk klaar, schalen met kralen en potjes met haaknaalden, dus ik kon meteen aan de slag. Al snel was de tafel vol met vrouwen, waaronder een paar bekenden, die opeens heel stil aan het haken waren. Opperste concentratie. Het was even wennen om een patroon van een ander te haken, omdat ik tegenwoordig eigenlijk alleen nog maar mijn eigen patronen ontwerp en haak. 
Mijn grote bloem is gehaakt met de Softmix en de kleine met katoen in de rustige kleuren Vintage Pink en Blue Grey. In het midden van de kleine bloem kon je een roosje van Keet & Co. plakken, maar ik heb er een rode kraal op bevestigd. 


Die kraal heb ik overigens thuis vervangen door een parelkraaltje, dat vond ik mooier. In de twee slierten met kralen heb ik nog een losse knoop gemaakt. Nadat mijn bloem klaar was heb ik plaats gemaakt voor anderen en heb ik nog wat mensen gesproken, die ik eigenlijk alleen via Instagram ken. Zo bijzonder, om op deze wijze mensen te ontmoeten, allemaal met dezelfde passie. 


Claire droeg haar eigen bloem op haar omslagdoek, de mijne hangt nu aan de muur als wanddecoratie. Leuk, toch?

No comments:

Post a Comment