Sunday, 26 November 2017

Voorpret haakfeestje Kerstspecial

Afgelopen april kreeg ik een dag van te voren te horen dat ik tรณch naar het haakfeestje van Crochetaddictsparties mocht komen. Lucky me, want die feestjes zijn gewoon heel erg leuk en gezellig. Je ontmoet er mensen met dezelfde passie: haken. Nu is er in november weer zo'n haakevent. Ook dit keer was ik weer uitgeloot -uitloten is my middle name ๐Ÿ˜- maar alweer bofte ik, iemand had zich afgemeld en ik kreeg alsnog een uitnodiging voor het haakfeest. Dit keer was het thema ๐ŸŽ…"Kerstspecial"๐ŸŽ„. We werden verzocht ons feestelijk aan te kleden, alvast een beetje in de kerststemming. Oei. Ik heb niet echt een kerstjurk.


Wat ik wel had was een minibolletje byClaire Sparkle, in de kleur goud. Deze had ik overgehouden aan de boeklancering van Claire's nieuwe boek. Wat als ik hier nu eens een grote bloem mee haakte, ter versiering van mijn heel oude zwarte jurk? Een jurk die ik alleen nog lijk te dragen tijdens begrafenissen? Deze jurk kan wel wat vrolijkheid en nieuwe positieve herinneringen gebruiken. Nu ben ik niet zo van de glitters en de glimmers dus ik stap behoorlijk uit mijn comfort zone met dit projectje. Maar af en toe is dat juist heel goed voor de mens. : ) En dus ging ik op een avond aan de slag met mijn bolletje garen en mijn haaknaald.


Wil je de bloem ook maken dan is hier het patroon.
Je hebt nodig:
1 bolletje mini Sparkle
haaknaald 6 mm
stopnaald en schaar

Het aantal steken is niet belangrijk. Je haakt deze bloem met een dubbele draad, dus je gebruikt zowel de draad van binnenuit als van de buitenkant. Haal het wikkel van de bol, dan gaat het haken makkelijker.

1:: Haak een ketting lossen van ongeveer 40 centimeter. Zorg ervoor dat je een stuk draad van ongeveer 10 cm overhoudt. Dit heb je straks nodig om de bloem in elkaar te zetten.

2:: Haak in de vierde losse vanaf de haaknaald 1 half stokje. Haak verder in elke losse 1 half stokje.

3:: Haak 1 keerlosse (staat niet op de tekening, sorry ...), deze telt niet mee als steek .

*Haak in de volgende steek 1 half stokje + 1 stokje, in de volgende steek 2 dubbele stokjes, in de steek ernaast 1 stokje + 1 half stokje, in de volgende steek 1 halve vaste. Herhaal vanaf * tot aan het einde van de toer. Het teveel aan lossen kun je uithalen. Knip de draad af (niet te kort) en haal deze door de lus. 

 
4:: Vouw nu de bloem in elkaar (niet te strak) en naai hem vast met de afgeknipte draden. 


Gebruik een veiligheidsspeld om de bloem vast te spelden op je jurk.

Let's Sparkle!

6 comments:

 1. Goed idee met al die feestdagen in het vooruitzicht!

  ReplyDelete
 2. wat leuk en zeker met de feestdagen in het verschiet

  ReplyDelete
 3. Leuk gemaakt. Ik had er maar 1 gemaakt van mijn visitekaartje.
  Ik kan je niet vinden op Instagram, kan het zijn dat het verkeerd op de deelnemerslijst staat?
  Het was wel een leuke dag he, maar heel veel gehaakt heb ik niet.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Het was zeker een leuke dag, maar ik heb ook niet veel gehaakt. :-)

   IG: @corinecc24

   Delete