Monday, 15 January 2018

Boerderijdeken week 12 - de randHet zit erop, dit is de laatste week van de CAL ‘de Boerderijdeken’. Oef ….

Het was voor mij persoonlijk heel leerzaam, zowel op creatief en persoonlijk gebied, om een CAL te organiseren. Ik kreeg regelmatig feedback van jullie, soms boos en negatief, maar over het algemeen heel vriendelijk en positief. Ik zal zeker wat met de feedback gaan doen! Sowieso hartelijk dank voor alle op- en aanmerkingen! Ook wanneer ik een fout had gemaakt waardeerde ik het dat mensen me daar op wezen. Want als iedereen zijn mond houdt doe ik het een volgende keer weer verkeerd, dus dank daarvoor, ondanks dat ik er soms wakker van lag. Daarbij komt dat ik nogal gevoelig ben voor ‘commentaar’, dus ik mag wel eens een wat dikkere huid krijgen. 😉
 
Uiteraard vinden sommige mensen dat ik de CAL anders had moeten doen, of dat het patroon anders had gemoeten. Dat mag, maar bedenk dat het in het ontwerpen van een patroon ontzettend veel tijd gaat zitten, en dan nog het uitwerken en het testen ervan. Ook is het uiteraard onmogelijk om het iedereen naar de zin te maken. Er zijn veel CAL’s in omloop en veel mensen zijn inmiddels gewend (om het zo even te noemen) aan een bepaalde manier van werken, omdat dat in andere haakgroepen zo gaat. Er werd me regelmatig gevraagd wat de kleuren voor de week erop zouden zijn. Maar sorry, bij een CAL zal je écht moeten wachten tot de nieuwe week aanbreekt. 😉

Wat ik echt erg vervelend vond was dat sommige mensen garen te weinig (of teveel) hadden. Zoals ik al eerder aangaf heb ik alleen de bollen in het haakpakket gestopt die ik ook heb gebruikt. Voor mij blijft het een raadsel dat sommigen tekort hadden. Ook waren er dus mensen die juist garen over hadden. Dit is wel iets wat ik álle haakgroepen waar ik zelf lid van ben tegenkom, en het is niet te voorkomen dat de één garen tekort komt en dat de ander garen over heeft.

Of er nog een CAL van mijn hand komt? Voorlopig even niet, ik ga eerst verder met het afronden van mijn haakboek en met het ontwerpen van andere patronen. Áls er nog een CAL komt, dan wordt het pas aan het eind van het jaar.
Rest mij nog de firma G. Brouwer & Zn. nogmaals hartelijk te danken voor het Durable Cosy Fine-garen waar ik de Boerderij-dekens mee mocht haken, de klanten die bij webwinkel Cronelia een haakpakket kochten en iedereen die de deken haakte. Ik hoop dat jullie veel plezier van je deken hebben en genoten hebben van de afgelopen weken.

Veel plezier met haken!

Het patroon vind je hier.

Instagram: #boerderijdekencal #dehaakhoeve
Facebookgroep De Haakhoeve

 PS: Ik vond, en vind, het erg leuk om jullie foto’s van de deken(s) te zien, er zijn mensen in de haakgroep  die er wel drie haken! Dus blijf a.u.b. foto’s van (afgeronde) Boerderijdekens plaatsen!

4 comments:

 1. Dank je wel voor alles wat je voor deze CAL hebt gedaan. Nederlanders staan helaas bekend om hun gemopper. Veel mensen hebben echt geen idee hoeveel tijd en inspanning het kostom haakpatronen te maken. Veel mensen geven reacties op Social Media zonder na te denken over de impact op de ontvanger.
  Jij hebt gewoon een mooie deken ontworpen en met liefde uitgewerkt en gedeeld. Nogmaals: dank je wel.

  Groetjes, Margaret

  ReplyDelete
 2. Dank je wel, Margaret, voor je aardige woorden!xx

  ReplyDelete
 3. Hallo Margaret mijn deken is klaar en ik vond het een heel leuk patroon.
  Groetjes Ria.

  ReplyDelete