Friday, 9 February 2018

De "Woodstock-deken" ....


Het heeft even geduurd, maar hij is af: mijn zeer kleurrijke granny square deken. Dit bonte geval doet me een beetje denken aan de jaren zeventig, vandaar de naam "Woodstock". Voor de echte jongeren onder ons, dit was een muziekfestival voor hippies, oftewel langharig werkschuw tuig (volgens mijn vader).


Het was in ieder geval een kleurrijke bedoening. En nee, ik heb Woodstock zelf niet bewust meegemaakt, zó oud ben ik nu ook weer niet ... 😁.
Deken Woodstock bestaat uit granny squares met een paar constante factoren. Zo heeft elke granny een zonnetje🌞 in het midden en alle granny's hebben een blauwe rand. De gehele deken heeft ook een blauwe rand. Nu was ik deze deken ooit begonnen om mijn voorraad garen op te maken. 


Dit is nog niet helemaal gelukt, want ik heb nog steeds een grote shopper vol. Toen ik net begon met haken kocht ik zoveel mogelijk garen, want stel je voor dat het zou opraken. Herkenbaar? En ik wist mijn smaak ook nog niet zo goed. Inmiddels weet ik dat wel, ik houd van rustige en matte tinten, knalkleuren zijn aan mij echt niet besteed. Veel van mijn garens uit mijn beginperiode heb ik nu verkocht en weggegeven, maar nog steeds heb ik wat heel veel bollen over. Vandaar dat ik deze deken begon te maken. Maar het is zó níet mijn stijl en daarom duurde het eeuwen eer hij af was. Met tegenzin haken werkt bij mij niet, ik moet er wel lol in hebben. En toen opeens, had ik haast, hij moest af. Dat is gelukt, ook al heb ik nu nog steeds een flinke voorraad garen.


Er zit niks anders op dan nog een deken te haken. Ik denk dat het deze keer een gestreepte deken wordt, of iets met hexagons, 'k denk er nog even over na. Het moet in ieder geval een tussendoorprojectje worden. In ieder geval, het is nu wel tijd voor de grote finale:Tadaaahhh ....!!! Mijn Woodstock-deken!

Ik ga hem verkopen in mijn Etsy-shop CorineCreative en een deel van de opbrengst doneren aan een goed doel.  Dat is toch wel heel erg in de spirit van de seventies ...

Peace - 💗Love💗 - Happiness
 

4 comments:

  1. Wow wat een plaatje resten doen het toch altijd goed in een deken

    ReplyDelete
  2. Die is echt heel mooi geworden! Door de zonnetjes in het midden en de blauwe randen, is het een bont maar goed bij elkaar passend geheel geworden. En de naam vind ik erg passend.

    ReplyDelete