Monday, 9 April 2018

Een nieuwe CAL: Cronelia's Picknickdeken

Al een tijdje wilde ik iets haken met Cygnet Chunky en al een tijdje wilde ik een variatie maken op mijn Schelpendeken. (Klik hier voor het gratis patroon.) Het moest een project worden dat snel af zou zijn, liefst nog voor de zomer. Nu weet je het in Nederland maar nooit, de zomer kan lang op zich laten wachten. Het moest in ieder geval een echte buitendeken worden, een deken die tegen een stootje kan. En er moesten bloemen in worden verwerkt. Ook moest het patroon simpel zijn, zodat je lekker snel kunt doorhaken. Soms vind ik het heerlijk om een ingewikkelder patroon te bedenken, en die patronen heb ik inmiddels ook, maar die zijn voor later. Daarnaast moest de deken kleur bevatten, iets wat eigenlijk ver van me afligt. Ik hou van rustige tinten, eigenlijk met zo min mogelijk kleur.

 
Dit keer ben ik dus echt uit mijn comfortzone getreden. 😀 Voor een keer is dat wel goed, al heb ik wel besloten dat ik vanaf nu echt mijn éigen kleuren ga gebruiken. 
De deken was vrij snel af en dat was ook de bedoeling. Helaas zat het weer tijdens het fotograferen van de deken niet zo mee, zelfs het gras was nog vrij nat. Maar goed, het is toch gelukt.


De CAL start op 30 april 2018* en zal zo'n zes weken duren. Voordelige haakpakketten kunnen in webwinkel Cronelia worden aangeschaft (1 bol gratis, geen verzendkosten). 

Even wat over het garen. Cygnet Chunky is een 100% zacht en sterk acryl en op een bol van 100 gram zit ca. 156 meter. De Picknickdeken is gehaakt met haaknaald 6mm. Wil je de deken met ander garen en een ander formaat haaknaald haken dan zal je ZELF moeten berekenen hoeveel garen je nodig hebt. Het is voor mij onbegonnen werk om dat te gaan doen. Ik hoop op jullie begrip. Je kunt deze deken bijv. ook haken met Cygnet DK, maar dan wordt de deken uiteraard wel kleiner. Een voororder plaatsen kan vanaf nu t/m 21 april 2018*, daarna verkopen we de pakketten zolang de voorraad strekt. We starten de CAL op 30 april 2018*, en de CAL duurt zes weken*. Uiteraard kun je er zolang over doen als je wilt, de patronen blijven staan in Facebookgroep De Haakhoeve en op mijn blog. Het kan zijn dat deze tekst nog wordt aangevuld en/of gewijzigd.

*Alle hier gegeven data onder voorbehoud.

 

No comments:

Post a Comment